WordPress käyttöohjeet: Päivitykset

Miksi päivittäisin?

WordPress päivitykset on tärkeä pitää ajan tasalla, monestakin syystä. Kaksi tärkeintä syytä lienevät kuitenkin tietoturva sekä nopeus.

Suurimmat WordPress tietoturva tutkimukset osoittavat, että iso osa WordPress kotisivusta hakkeroidaan päivittämättä jätetyn WordPress:n ytimen, lisäosan, teeman tai käännöksen takia.

Maltti ei netissä ole valttia! Käyttäjä ei internetin ihmeellisessä maailmassa jaksa odottaa sivujesi avautumista juuri sekuntia enempää. Jos sivut eivät avaudu, käyttäjä eli mahdollinen asiakas katoaa. Muista siis päivittää, jotta kotisivusi säilyttävät myös nopeutensa.

Lue täältä hyvä artikkeli WordPress päivityksistä englanniksi.

Varmuuskopioi aina!

Kannattaa aina ottaa varmuuskopio kotisivuistasi ennen päivityksiä.

Syykin tähän taitaa olla ilmiselvä. Miksi ylipäätään varmuuskopioidaan? No jos kaikki sattuu sopivasti menemään rikki, voidaan kotisivut palauttaa helposti.

WordPress päivitykset: Päivittämisen näkymä

WordPress päivitykset
Tältä näyttää WordPress päivitysikkuna.

Osiot

WordPress päivitysikkuna on jaettu neljään osaan. WordPress ytimen päivitykset, lisäosa päivitykset, teemojen päivitykset sekä käännösten päivitykset.

Ydin

Ylimpänä WordPress päivitykset otsikon alta löydät kohdan ”Tarkista uudelleen”. Mikäli epäilet ettei kotisivuillasi näy kaikki päivtykset tällä hetkellä, voit painaa ”Tarkista uudelleen”.

Seuraavaksi on WordPress ytimen päivitys kohta. Joko siinä lukee että ”Sinulla on uusin WordPress versio” tai sitten siinä lukee uuden WordPress version numero sekä ”Päivitä heti!”. Klikkaa ”Päivitä heti” ja WordPress alkaa päivittymään. Anna WordPress:n hoitaa rauhassa päivittäminen. Kun WordPress on päivittynyt, se ilmoittaa siitä kyllä.

Varsinkin WordPress:n ydintä päivittäessä on hyvä muistaa ottaa varmuuskopio kotisivuista!

Lisäosat

Seuraava osio on lisäosa päivitykset. Voit päivittää lisäosat, joko yksitellen tai kaikki yhdessä. Laita ”väkänen” lisäosan alle jonka haluat päivittää tai laita ”väkänen” kohtaan ”Valitse kaikki”. Klikkaa päivitä lisäosat ja odota rauhassa. Tämä saattaa viedä hetken.. WordPress ilmoittaa kun on valmis.

WordPress päivitykset lisäosat
Lisäosa päivitykset osio.

Teemat

Lisäosien päivitys osion jälkeen seuraa teemojen päivitys osio. WordPress teemojen päivitykset tapahtuvat aivan samalla tavalla kuin lisäosapäivitykset.

Laita ”väkänen” haluamaasi kohtaan tai ”Valitse kaikki” kohtaan. Klikkaa ”Päivitä teemat” ja odota rauhassa.

WordPress päivitykset teemat
Teemojen päivitykset osio.

Käännökset

Viimeinen osio päivitykset sivulla on käännösten päivitykset. WordPress käännökset ovat yksinkertaisesti selitettynä kieliversioita esim. WordPress päävalikosta.

WordPress käännösten päivitykset suoritetaan yksinkertaisesti klikkaammalla ”Päivitä käännökset”.

WordPress päivitykset käännökset
Käännösten päivitys osio.

Kiitos

Toivottavasti pääset näillä ohjeilla liikkeelle WordPress päivitysten suhteen.

Tutustu WordPress päävalikkoon täältä.

Sisältö

Kirjoittaja:

Ari Leskinen
Ari Leskinen
Web-kehittelijä @ leasingkotisivut.fi — Olen itseoppinut, nälkäinen web-kehittelijä, joka ei haasteita pelkää. Parhaiten oppii kun hyppää aina syvään päähän.

Mikäli sinulle heräsi kysyttävää kirjoituksesta tai mieltäsi painaa jokin muu kinkkinen ongelma, ole rohkeasti yhteydessä meihin.

Kysyminen ei meillä maksa mitään.